Sexe anal: Què és? Com practicar? És segur?

Ens proposem en aquest article parlar de sexe sense embuts, concretament del sexe anal. Un tema tabú que inclús a dia d’avui sembla ventat per molts sectors de la societat. Des de millor en català pretenem parlar sobre qualsevol tema, també del sexe, ja tenim dret a informar-nos sobre qualsevol cosa!

¿Què és el sexe anal?

El sexe anal és la pràctica sexual en la que s’introdueix el penis, o algun joguet sexual en el cas de la masturbació anal, dins l’anus.

Des de l’antiguitat el sexe anal ha estat considerat com un tema tabú, i al llarg dels segles gairebé totes les religions l’han condemnat. Aquest refús té els seus motius, per un costat el sexe anal era una de les mesures naturals utilitzades per controlar la natalitat, per altra banda, la pràctica d’aquest tipus de sexe tenia un risc molt elevat de transmissió de malalties.

La desaprovació del sexe anal s’ha mantingut fins a l’actualitat, inclús a Estats Units fins el 2007 el sexe anal era considerat delicte en alguns estats, encara que es practiques entre matrimonis legals. Aquesta és evidentment una de les pràctiques més utilitzades entre els matrimonis homosexuals.

Normalment l’esfínter es manté tancat, així doncs el sexe anal podria ser dolorós si prèviament no es dilata la musculatura. Per arribar a gaudir del plaer d’aquesta pràctica la penetració pot anar acompanyada de la masturbació, que ajuda a la musculatura anal a dilatar-se i facilita així la penetració anal. De la mateixa manera, també és molt freqüent l’ús de lubricants com comentarem més endavant.

La posició del sexe anal també és important, com detallem en aquesta imatge, veiem com la penetració pot ser molt més profunda i intensa a diferencia d’una posició més sentada. Com comentarem més endavant a la masturbació anal, s’ha de vigilar també en posicions com la gatzoneta de no introduir massa endins certs objectes, ja que és possible que després no els poguem treure.

El sexe anal és segur?

Aquesta pràctica sexual no és exempta de riscs ja que la mucosa rectal és sensible i és un lloc perfecte perquè es desencadenin infeccions. A més, la mucosa rectal compleix la funció absorbent, funció que pot augmentar durant una forta penetració per l’anus provocant així ferides i possibles hemorràgies dins el recte anal.

  • Possible propagació de malalties de transmissió sexual, com el VIH (virus de immunodeficiència humana), la sífilis, herpes genitals o la gonorrea entre d’altres.
  • Detonador de malalties comuns com el VPH (virus del papil·loma humà) i tot tipus d’hepatitis.
  • Possibles esquinçaments de pell, lesions i hemorràgies a la zona anal si es practica el sexe amb molta força. Possibilitat de generar una fissura a l’anus.
  • Es generen infeccions fàcilment si no s’utilitza protecció i es practica amb mala higiene.

La primera precaució que s’ha de prendre la parella abans de practicar sexe anal és utilitzar preservatiu.

És imprescindible mantenir el màxim nivell d’higiene en el recte i a l’anus abans de practicar el sexe, és a dir, convé una bona dutxa i neteja, també del penis o possibles joguets a introduir.

Per últim, s’ha de tenir cura de l’ús d’objectes sexuals durant el sexe anal, no només amb l’higiene. Molt sovint els objectes no fan mal al introduir-los, i al arribar a les parets intestinals no causa dolor, el que provoca que es puguin introduir tant endins que després no es poden tornar a treure. En la majoria d’aquests casos s’haurà de sotmetre a una cirugia per poder treure l’objecte. És important no introduir objectes a l’anus que no estiguin dissenyats per aquest fi.

Lubricació durant el sexe

L’anus i el recte no generen de forma natural una lubricació que faciliti les relacions sexuals com ho fa la vagina. A més, al contrari de la vagina, la musculatura d’aquesta zona no és tant elàstica ni ofereix tanta facilitat a la dilatació. Per aquest fet, molt sovint es poden provocar ferides i esquinçaments.

Per evitar això, les parelles que volen practicar sexe anal habitualment utilitzen algun tipus de lubricant abans de la penetració. Els lubricants naturals com la saliva s’evaporen ràpidament, així doncs és més recomanable utilitzar-ne algun de sintètic, i sempre vigilar amb les marques o el lloc on es compra el producte, t’aconsellem consultar al farmacèutic.

Masturbació anal

La masturbació anal és la estimulació de la zona de l’anus amb el fi de intensificar l’orgasme. Les formes més comunes de masturbació son la inserció de un o més dits o algun tipus de joguet sexual.

En els homes, la masturbació anal pot generar gran plaer, ja que poden arribar a tocar la pròstata, que conté terminacions nervioses i així generar aquesta satisfactòria sensació. En el cas de les dones, amb la masturbació també poden arribar a estimular la vagina, generant així el plaer.

Les tècniques més utilitzades inclouen des de tocar l’orifici anal mentre es masturben els genitals propis o de la parellal’estimulació de l’anus de la parella mentre es practica el coit per augmentar l’excitació durant l’acte sexual, o introduir paulatinament els dits o un objecte sexual que contribueix a que la sensació de dolor no sigui tant intensa ja que la dilatació de la musculatura serà gradual abans de la penetració.

Esperem que aquesta informació hagi resolt els teus dubtes relacionats amb el sexe anal, com sempre, pots utilitzar la nostra secció de comentaris per compartir la teva experiència.

Escriu la Teva Opinió!