Remeis casolans per la tos

La tos es produeix quan els virus, bactèries, pols, pol·len o altres substancies irriten les terminacions nervioses de les nostres vies respiratòries entre el nostre sistema respiratori, concretament entre la gola i els pulmons. D’aquesta manera el nostre organisme tracta d’alliberar aquestes substàncies i netejar les vies respiratòries.

Així doncs, molt sovint ens dirigim a la farmàcia tant bon punt sorgeixen els primers símptomes de la tos. Però és realment aquesta la solució? Alguns estudis d’importants i més que reconeguts centres d’investigació apunten que la gran majoria de medicines que existeixen per remeiar la tos són una pèrdua de diners. Podem generar el debat dins la nostra secció de comentaris, però no ens volem enrotllar més en aquesta discussió, així doncs, anem a per alguns remeis que segur que és el que estaves buscant!

 

Remeis casolans i naturals per la tos

Aquests són alguns dels remeis més coneguts i utilitzats per la majoria de les famílies, però t’animem a participar, i si en saps més t’agrairem molt que els puguis compartir amb tots.

 

Xarop de mel per la tos

És comprovat científicament que la mel pot ser efectiva pel tractament de la tos i la gola irritada gràcies a les seves propietats. La pots prendre directament, o sembla que per millorar els resultats, es millor fer la barreja de mel amb oli de coco i una mica de suc de llimona. Per adults, antigament es feia una xarrup de whisky o conyac barrejat amb mel.

 

Un te de pebre negre i mel

El pebre estimula la circulació i el flux de les substancies mucoses que saturen les nostres vies respiratòries, i la mel actua per suavitzar de forma natural la tos. Per provar aquest remei, utilitza una petita cullerada de pebre negre fresc i dues de mel en una tassa, i barreja amb aigua bullint. Només et queda tapar i esperar uns quinze minuts, cola la infusió i ja està preparada per beure. No es recomana prendre pebre negre a les persones que pateixen gastritis.

 

Te de farigola

Seguint amb els tes, el de farigola és molt utilitzat a Alemania, un tractament contra la tos, infeccions contra les vies respiratòries i la bronquitis aprovat oficialment. Les petites fulles de farigola contenen un potent remei que calma la tos i relaxa tota la zona de la tràquea, al mateix temps que redueixen la inflamació. Senzillament remulla dues cullerades de farigola passada pel morter en una tassa i aigua bullint durant deu minuts, després colar i beure. Pots afegir també mel i llimona, millora el gust i l’efectivitat del remei.

 

Exprimir una llimona

El suc de la llimona té excel·lents propietats per la cura de la tos. El remi casolà tracta de tallar la meitat duna llimona, afegir sal i pebre i després xuclar.

 

Gingebre per la tos

El gingebre ofereix moltíssimes propietats medicinals i és una de les plantes més utilitzades des de l’antiguitat. Té capacitats antihistamíniques i descongestionants. Pots fer un te de gingebre afegint uns dotze talls de l’arrel en una olla amb tres tasses d’aigua, després deixar bullir a foc lent durant vint minuts i retirar. Hauràs de colar i afegir mel amb llimona. Si és molt picant pots afegir més aigua, ja està llest per prendre.

 

Regalis per la tos

El regalis també ofereix excel·lents propietats contra la tos. Ha estat utilitzada des de fa segles per tractar la tos. Pot ajudar a suavitzar la gola irritada o inflamada. El pots prendre xuclant els pals de regalis directament o deixant bullit durant 20 minuts, colar i afegir una cullerada de mel i llimona.

 

Una banyera ben calenta

Obre l’aigua calenta i tanca les finestres, així com apaga els ventiladors o extractors del lavabo per retenir tot el vapor. Pitjor enemic o millor aliat, el vapor actua de les dues cares, així doncs si no pateixes asma, el vapor actuarà suavitzant les vies respiratòries i reduint la congestió nassal, la inflamació a gola i pulmons.

 

Prendre molts líquids

Beure molts líquids, ja siguin els tes anteriorment mencionats o simplement aigua, pot ser molt positiu per suavitzar la tos. Els líquids no deixen que les mucoses creixin i es facin espesses, saturant les vies, de la mateixa manera, els líquids mantenen les membranes humides per ajudar a reduir la tos. Així que no et desfacis de la teva ampolla d’aigua mentre no et trobis fi o fina!

 

Remeis per la tos infantil i en nens

Dels anteriors, les infusions poden ser un bon remei pels més petits, encara que ells son més especials en gustos i molt sovint les rebutgen. El que sí serà important és estar a sobre d’ells perquè beguin líquids constantment.

El vapor durant la seva banyera també ens ajudarà a curar el petit o petita i serà essencial la mel i la llimona.

 

Sopa de pollastre

És comprovat que el ferro i el zinc que contenen el caldo de pollastre accelera la recuperació de la tos. Així doncs, si li agrada aquest plat pot ajudar a suavitzar la tos del petit, a més sempre el recordarà de gran.

 

Xocolata desfeta

S’ha comprovat en la xocolata desfeta el poder que té per relaxar les vies respiratòries, gràcies al component dit teobromina. Un remei a l’alcans de tots, potser no el més efectiu, però segur que el més acceptat pels petits!

 

Espero que aquests remeis casolans i naturals per la tos et siguin d’utilitat, si n’hi ha que et funcionen més que d’altres espero que ens ho puguis comentar just aquí a la secció d’opinions, o també pots aportar la teva fòrmula màgica! Consulta la nostra secció de salut per trobar altres articles relacionats.

Escriu la Teva Opinió!