Quins aliments pugen la tensió?

Et sens cansada? Amb son? Et notes marejada? Tenir la tensió baixa és molt comú en dones i més a l’estiu. Avui a millorencatala.cat, t’explicarem la manera de prevenir les baixades de tensió a partir d’aliments que pugen la tensió i trobar-te millor.

Moltes persones sovint es queixen de tenir poca energia, anar cansades i no descansar bé a les nits. Un del símptomes de tenir la tensió baixa és precisament aquesta sensació, la d’estar sempre cansat o cansada, sense forces i amb marejos.

Si pateixes aquests símptomes, és molt probable que tinguis la tensió baixa i no te n’hagis adonat. El que et recomanem en aquesta situació, és que comencis a pendre-te-la sovint amb màquines especials que la mesuren a la farmàcia. De totes maneres, el primer cop que te la miris, seria convenient que ho fessis amb el teu metge o nutricionista, encarregat d’analitzar i explicar-te la situació.

Què vol dir tenir la tensió baixa?

La tensió és baixa quan va de 100/60 mmHg en avall, i és normal a 120/80. Això vol dir que el teu flux sanguini disminueix i no te prou força, per tant les parets arterials estan molt dilatades i la quantitat de sang que circula no és suficient.

Aquí però, hi juga molt la genètica, ja que hi ha persones que sempre estan a 100/60 i no els hi passa res, però si disminueixen d’aquesta mesura de manera regular, apareixen els problemes. Perquè precisament, molt còmode no és viure cansat i marejat, oi?

A més, cal dir que pots acabar desmaiant-te, caure i fer-te mal, ja que l’oxigen no arriba de manera correcta a algun òrgan vital i el cos no reacciona correctament.

Quines són les causes de la tensió baixa?

Abans parlaven de la genètica i ara donarem protagonisme a l’estat d’ànim, ja que la tensió manté una estreta relació amb els nervis, l’ansietat i les emocions. Les causes de tenir la tensió baixa poden ser les següents:

– Desequilibri hormonal per un excés d’estrògens: sabràs que tens un desequilibri hormonal perquè el flux vaginal és abundant, les femtes toves i estàs molt sensible emocionalment.

– Problemes carídiacs.

– Diabetis.

– Embaràs.

– Reacció al·lèrgica.

– Estrès i ansietat.

Aliments per pujar la tensió

Després d’explicar-vos què vol dir tenir la tensió baixa i quines són les causes que ho provoquen us expliquem quins son els aliments que ens ajudaran a trobar-nos millor.

En primer lloc, cal que estiguis molt ben alimentat o alimentada durant el dia, així que ni se t’acudeixi sortir de casa sense haver menjat res i no practiquis res d’esport en dejú si no ets un esportista experimentat. Anem ara a compartir amb vosaltres quins són els aliments que s’encarreguen de fer pujar la tensió.

– Confitats

– Snacks salats

– Sal de sèsam

– Tamari

– Infusions, pastilles o gotes de regalèssia, gingebre, ginseng, menta, romaní, guaranà, te negre, te vermell i anís.

– Tasses de cacau pur o amb pol·len d’abelles.

– Sals minerals: oblida’t de les begudes isotòniques o en llauna més comercials. Si necessites una bona injecta de sals minerals, el millor que pots fer és preparar-te la teva pròpia beguda amb sal marina o alga kombu i suc de fruites natural. Ah! Si beus aigua, pensa que no sigui de mineralització dèbil.

– Begudes d’ametlla.

– Fuites i verdures.

– Xocolata negra.

Escriu la Teva Opinió!