Descobreix quin és el significat dels colors

El significat dels colors ve definit principalment per dos factors: l’efecte que tenen en el nostre estat d’ànim i el significat cultural que li ha donat la societat des dels seus origens.

El significat dels colors ve definit principalment per dos factors: l’efecte que tenen en el nostre estat d’ànim i el significat cultural que li ha donat la societat des dels seus origens

Podem aprofitar aquests significats amb diferents propòsits, com per exemple, decorar una habitació que transmeti pau, aconseguir generar un bon ambient laboral, influir a algú mitjançant la forma de vestir, cridar l’atenció en una campanya publicitària, etc.

Per què diem que els significats dels colors venen definits? Perquè quan parlem del color blau, per exemple, l’associem a la naturalesa, la qual cosa ens porta a pensar en tranquil·litat, ja que és el color del cel. El cert és que el color blau també es percep com un color fred i profund, per la seva relació amb la pluja.

Des de mitjans dels anys 40, trobem diferents estudis psicològics que demostren de forma concloent que els color poden canviar l’ànim d’una persona, vinculant-lo sempre amb la seva activitat cerebral. Per exemple, el taronja estimula l’activitat física o el fet de ser molt actiu o activa, el groc la cerebral i el lila tranquil·litza. Anem a veure amb més detall el significat de cada color. Ens acompanyes?

Significat dels colors segons la personalitat

Estadísticament s’han trobat característiques comunes entre els colors preferits de les persones i la seva personalitat. Aquesta associació entre color i personalitat no té res a veure amb la màgia o l’astrologia, sinó que molts estudis científics han determinat característiques comunes entre els partidaris d’un color. Anem a veure-ho de més a prop.

– Vermell: si el tu color preferit és el vermell, simbolitza que ets una persona energètica i vitalista. Tens un fort sentit de la independència i acostumes a optar per feines que et permetin sentir autònom, sinó t’avorreixes.

– Taronja: ets una persona divertida, sensual i lúdica. Ets enormement emocional, sensible i gaudeixes de tot el que sigui sensorial, com els massatges, les aromes, el bon menjar, un bon vi…

– Groc: ets una persona molt curiosa i necessites que t’estimulin mentalment. En les teves relacions laborals i afectives, busques el predomini de tot allò que es intel·lectual i racional.

– Verd: necessites tenir un espai que sigui només teu. Busques l’harmonia i el silenci. Casa teva és el teu temple i vius tocant de peus a terra.

– Blau clar: la comunicació és la teva necessitat primordial, ja sigui escrivint, cantant, ballant, pintant, cuinant o vestint.

– “Blau indigo”: ets una persona profunda, misteriosa i intensa. La intuïció governa la teva vida i ets molt observadora.

– Violeta: la creativitat és el teu punt fort i la teva debilitat és el luxe. Ets canviant i tens el cap als núvols.

– Rosa: ets una persona aventurera i viatgera per excel·lència. La teva gran virtut és que sempre saps veure el millor de cada cosa.

– Daurat: Has nascut per ensenyar a els altres. Aconsegueixes tot el que et proposes i necessites el reconeixement dels altres.

Significat dels colors en la publicitat

Actualment podem trobar centenars d’exemples de professionals que utilitzen els colors per crear una relació entre el productes i consumidors. Tradicionalment els colors en el món de la publicitat s’associen d’aquesta manera:

– Groc: optimisme, claredat i calor.

– Taronja: social, segur, amigable.

– Vermell: atrevit, excitant i jove.

– Violeta: creatiu, imaginatiu i savi.

– Blau: útil, fidel i amb força.

– Verd: pau, salut i creixement.

– Blanc: equilibri, tranquil·litat i neutre.

– Rosa: rendiment esportiu i moviments que requereixen força física.

Significat dels colors amb energia

Energèticament, trobem punts, focus o centres energètics en diferents parts del cos. Aquests, s’anomenen xacres i es distingeixen segons els colors. Anem a veure’ls:

– Violeta: és un color que s’associa a la transformació quan estem en períodes de canvi. Manté l’equilibri entre el cos físic i la ment i afavoreix a la meditació. També es recomana molt si es té insomni, així que s’acostuma a posar al llit (coixins o mantes).

– “Blau indigo”: es relaciona amb el sisè xacre que el trobem entre les celles i és reconegut com el “tercer ull”. Està connectat amb la intel·ligència, la saviesa, el control de les sensacions i el sentiments.

– Blau clar: és un color protector, és més sedant que el verd, per el que visualitzar-lo o sentir-lo ens transmetrà més calma i tranquil·litat. Quan estem estressats o ens sentim amb ansietat, nomes hem d’observar el color blau del cel per sentir-nos a prop de sentir-ne els seus beneficis. Sembla una tonteria, però és qüestió de provar-ho i comprovar-ho.

– Verd: representa l’equilibri i la harmonia. Utilitza aquest color quan estiguis cansat o cansada mentalment i et sentis descentrat. T’ajudarà a reduir l’estrès i eliminar els sentiments negatius. Els tons verds de la naturalesa ens transmeten pau, és per això que en moltes ocasions, quan necessitem buscar calma, ho fem a través de la naturalesa.

– Color groc: és el poder personal i la confiança en nosaltres mateixos. És el color de l’emotivitat. El gro te un efecte antidepressiu que ens ajuda a despertar l’entusiasme per la vida i augmentar el nostre estat d’ànim quan estem baixos de moral. Es tracta del color de la saviesa i proporciona l’energia necessària per tenir claredat en els nostres pensaments i concentració mental. Està demostrat que els bebès ploren mes en una habitació pintada de groc.

– Taronja: és un color que transmet pau i calma. Es tracta d’un color energètic i estimulant però sense tanta força com el color del tercer ull. Està relacionat amb el pensament positiu i les ganes de viure. Per excel·lència, és un color social que augmenta les ganes de fer amistats per la freqüència positiva de les seves vibracions.

– Vermell: el color vermell és el color que dóna lloc a l’últim xacre del nostre cos i reflexa les ganes de viure, la força i les il·lusions. És un color que ens proporciona seguretat i confiança. Es considera el color de l’amor i la passió i és el signe sexual de la naturalesa. El veiem com un color calent, perfecte per vestir-nos amb ell a l’hivern.

Ja ho veus, el significat de cada color és tot un món molt interessant i apassionant i des de millorencatala.cat hem volgut convidar-te a entrar-hi una mica. Esperem que us hagi agradat aquest article i us hagi resolt els vostres dubtes.

Escriu la Teva Opinió!