Els increïbles beneficis de les llavors de chia

Les llavors de chia estan de moda, a per totes les revistes i blogs en parlen, però potser no acabes de saber exactament perquè son tan famoses. A continuació parlarem sobre aquestes llavors que segur que acaben convencent-te.

Què són les llavors de chia?

Les llavors de chia, són natives de Mèxit i la cultura maya i asteca les consumien com un aliment molt energètic, ja que compten amb beneficis nutricionals molt alts, com per exemple que són un dels aliments més rics en àcids grassos omega 3.

Moltes persones associen el sabor de la chia amb el de la nou i té una gran quantitat de vitamines i minerals que et pot ajudar a combatir els quilos de més i a controlar l’hàbit de picar entre hores. En definitiva, ens ajuden a sentir-nos millor amb el nostre cos i ment.

Però la cosa no acaba aquí, els beneficis de prendre llavors de chia són molts i hem volgut recopilar-los perquè sàpigues quins efectes positius té prendre-les i quines propietats aporta.

Propietats de les llavors de chia

Són ideals per esportistes i totalment saludables per el dia a dia de qualsevol persona. A més, aquestes nutritives llavors es poden incorporar a qualsevol plat sense canviar el seu sabor: a les sopes, amanides, iogurts, cereals… pots combinar-les com més de gust et vingui.

Segons la nutricionista britànica Madeleine Shaw, les llavors de chia no contenen gluten, són saludables i contenen omega 3, antioxidants i fibra. Aquests són alguns dels seus nutrients:

– Aporten 5 vegades més la quantitat de calci que la llet.

– Aporten 3 vegades més la quantitat de ferro que els espinacs.

– Aporten 2 vegades més la quantitat de fibra que l’avena.

– Aporten 2 vegades més la quantitat de proteïnes que qualsevol verdura.

Efectes positius de les llavors de chia

A continuació compartim amb tu una llista d’efectes positius que tenen les llavors de chia integrades en alguns dels teus plats diaris.

1. Ajuden a no picar entre hores: son fàcils de digerir però creen una sensació de sacietat que ens ajuda a controlar-nos per no picar entre hores. Es recomana prendre-les amb l’esmorzar per mantenir-nos en forma durant tot el dia. Pots afegir-les a la llet o als cereals.

2. Tenen un bon sabor: tenen un sabor lleugerament suau, semblant al de les nous. Segons la nutricionista Madeleine, et mantenen ple durant més temps però son molt bones per el seu sabor. Per què no les proves?

3. Hidraten: les llavors de chia absorbeixen entre 10 i 12 vegades el seu pes en aigua i son molt bones per esportistes i persones que estan normalment molt actives. S’aconsella prendre-les abans d’anar al gimnàs o de sortir a córrer.

4. Són una gran font saludable d’omega 3: l’omega 3 és bo pel sistema nerviós central, per les cèl·ules i per molts dels nostres òrgans vitals. A més, manté brillant la pell i el cabell. Està demostrat que les llavors de chia contenen més d’aquest tipus d’àcid gras que alguns peixos com per exemple el salmó.

5. Protegeixen dels efectes nocius del medi ambient: ens protegeixen dels raigs del sol. Sí, consumir llavors de chia cada dia ajuda a mantenir una protecció òptima degut als seus nutrients.

6. Aporten molta energia: si estàs buscant una solució per mantenir-te actiu o activa, les llavors de chia seran les teves aliades. Contenen el doble del potassi que el plàtan i dos vegades més la quantitat de proteïnes que qualsevol verdura.

7. Ajuden a baixar pes: les llavors de chia t’ajudaran a trobar el teu pes ideal. Gràcies a la fibra, ajuden al procés digestiu i controlen la gana.

8. Augmenten la massa muscular: la chia proporciona un aportament extra d’energia i a més, gràcies al seu alt contingut en fibra i al seu alt contingut en proteïnes, augmenta la massa muscular i regenera els teixits. Una bona opció per canviar els batuts de proteïnes postgimnàs son aquestes llavors.

9. Calmen el dolor de les articulacions: els àcids grassos omega 3 proporcionen propietats antiinflamatòries, per el que si prens chia a diari, notaràs com es redueix el dolor de les teves articulacions.

10. Té propietats depuratives i antioxidants: a més, aquestes llavors màgiques, ajuden a eliminar líquids i toxines, regulen la flora intestinal i beneficien a altres tantes funcions que ens fan sentir bé per dins i per fora.

A què esperes per incloure-les dins la teva dieta? Això sí, recorda que per tenir una bona salut, a part de dur una alimentació correcta, també és necessari practicar algun esport o fer exercici a diari, encara que sigui només 30 minuts al dia.

Escriu la Teva Opinió!