Efectes de l’alcohol a nivell físic i mental

Ingerir alcohol és una tradició social en la que normalment els fins de setmana aprofitem per beure algunes cerveses. L’oci i l’alcohol van acompanyats de la ma: quan quedem amb els amics, normalment quedem per prendre una cervesa i si sortim de festa, prenem unes quantes copes.

L’alcohol és una droga totalment legal i socialment acceptada, però comporta una sèrie d’efectes negatius que son molt perjudicials per la salut. Avui a millorencatala.cat us explicarem quins són.

Conseqüències de consumir alcohol

El fet de consumir alcohol de forma abusiva i en un espai de temps prolongat, produeix una dependència física tan gran que l’organisme no es capaç de viure sense ell. Arribats a aquest punt, pot ser que la persona pateixi al·lucinacions, deliris, etc. Repassem quins son els principals efectes produïts per l’alcohol a continuació.

Problemes físics causats per l’alcohol

La majoria de la gent no li dona importància as possibles efectes que l’alcohol pot produir a nivell físic. En general, quan més temps passes consumint alcohol, més quantitat has begut i majors son les conseqüències físiques. Els problemes com la cirrosis hepàtica acostumen a sortir al cap de 20 anys després d’haver begut moltes begudes alcohòliques.

Les causes dels problemes físics s’originen directament sobre totes les parts del cos i una persona pot arribar a desnodrir-se, ja que pot ser que algunes vitamines o proteïnes necessàries no s’estiguin prenent.

Has de saber que tots els problemes a nivell físic s’originen de forma progressiva, així pot ser que una persona alcohòlica passi per una etapa en la que no noti cap símptoma, a una en la que comenci a notar símptomes lleugers i llavors més greus. Es a dir, pot ser que els problemes passin de ser reversibles a ser irreversibles.

A continuació et presentem totes les parts del cos que queden afectades per l’alcohol:

1. El sistema digestius superior i inferior: els símptomes del dolor són acidesa, indigestió, vòmits i nàusees. A llarg plas, un problema que és més difícil de controlar, és el càncer del tracte superior digestiu.

2. El sistema nerviós: les malalties més conegudes derivades de l’alcohol a nivell del sistema nerviós son la neuropatia perifèrica, la degeneració cerebelar i el síndrome de Korsakoff.

3. El cor: l’alcohol pot desencadenar una parada cardíaca i produir dificultats per respirar, arítmies cardíaques, etc.

4. El fetge: en el cas del fetge, l’alcohol pot originar fetge gras, hepatitis, cirrosis, etc.

5. El sistema respiratori: les begudes que porten molts graus d’alcohol poden produir una baixa resistència a les infeccions i per això els alcohòlics pateixen tuberculosis i pneumònies. També es pot arribar a patir càncer de pulmó.

Problemes psíquics causats per l’alcohol

A nivell mental, l’alcohol també produeix conseqüències negatives. A continuació te’n presentem algunes d’elles:

– Pèrdua de memòria

– Depressions

– Epilèpsia

– Al·lucinacions, deliris…

– Malalties mentals greus com la psicosis

– Demència

– Inseguretats i pertorbació de la raó i el seny

A més, l’alcohol també origina problemes socials que poden allunyar la persona alcohòlica de tots els seus amics i família. Els problemes a la feina, el rebuig a la societat, la soledat i la mala higiene en son alguns exemples.

El consell que et donem nosaltres és que si tens al teu cantó una persona alcohòlica o creus que ho ets, has de demanar ajuda a un professional per tractar l’addicció.

Esperem que l’article us hagi servit de gran ajuda i prengueu consciència de les conseqüències negatives que comporta prendre alcohol.

Escriu la Teva Opinió!