Com fer fundes per mòbils

¿Vols aprendre a fer les teves pròpies fundes pel mòbil personalitzades? Et mostrem en aquest article la forma fàcil i pas a pas per entretenir-te una tarda fent manualitats i obtenint una funda única pel teu mòbil que a més serà molt econòmica!

Si ja tens clar el teu disseny et serà molt senzill, pots utilitzar tot tipus de plantilles per elaborar-lo, del contrari, pots entrar en aquest lloc web especialitzat en fundes per mòbils: https://www.electromoviled.com/ on trobar la inspiració que necessites abans de fabricar el teu propi model.

Aquestes manualitats ens poden servir també per fer activitats en grup dirigides a adolescents, ja sigui a l’escola o en algun tipus de classe extraescolar o durant el període de vacances d’estiu.

 

Com fer fundes per mòbils de silicona

Ara t’ensenyarem com fer una funda pel mòbil personalitzada amb una pistola de silicona, el resultat serà el més similar a la teva funda actual, flexible i resistent, però en aquest cas totalment personalitzada.

Abans de començar has de saber que necessitaràs les barres de silicona per la pistola, la mateixa pistola, paper encerat, esmalts de colors per pintar la funda, cinta adhesiva i el teu mateix telèfon mòbil.

El primer que has de fer és escollir la plantilla que més t’agradi amb el disseny i adaptar-la a les mides del teu telèfon. Tot seguit l’hauràs de col·locar a la part posterior del mateix i embolicar el mòbil amb el paper encerat.

És aconsellable marcar sobre el paper totes les sortides i connectors del telèfon, ja que així podràs carregar, escoltar música o fer qualsevol altre funció igualment amb la funda posada. El primer que hauràs de fer amb la pistola de silicona és marcar el perfil d’aquests orificis, així ja els tindràs presents perquè quedin lliures de silicona.

Tot seguit marca el perfil de la funda amb la pistola de silicona. Aquest pas és important ja que depèn en gran part de la durabilitat de la funda. Si tens la possibilitat, fes-ho amb una pistola de silicona més gran perquè el perfil sigui més gruixut.

Ara ja pots començar a resseguir el disseny amb la pistola de silicona petita, creant la teva funda personalitzada. Pots optar per múltiples detalls decoratius en la part frontal i la part posterior.

Un cop hagis acabat amb la silicona toca retirar el paper encerat. És recomanable submergir la funda en aigua, el paper sortirà de forma molt més fàcil.

Per acabar, un cop seca la funda pots pintar-la al teu gust amb els esmalts de colors.

 

Sabem que una imatge val més que mil paraules, doncs et deixem un conjunt d’imatges amb les que podràs fer seguiment de tots els passos anteriorment comentats:

Us deixem també un altre vídeo seguint el mateix mètode on hi podeu trobar alguna variació i models diferents de fundes per mòbils:

 

Com fer fundes per mòbils de goma eva

Aquestes són més voluminoses i no tant fines com les anteriors, però sobre gustos no hi ha res escrit, així doncs, una altra manera de fer una funda pel telèfon amb manualitats a casa teva.

Abans de començar has de saber que necessitaràs fulles de foam o goma eva, paper plàstic d’embalar, una regla, tisores, un llapis per marcar, cola de contacte i altres detalls de decoració com llaços, brillants etc…

De la mateixa manera que el cas anterior, el primer que hauràs de fer és protegir el telèfon mòbil embolicant-lo amb paper film.

Tot seguit hauràs de marcar i retallar sobre el paper de foam una tira similar al perfil del teu telèfon. Aquesta serà utilitzada com a perfil, has de deixar un petit espai en la unió de la tira ja que aquest paper és flexible i ens servirà per adaptar-lo a la perfecció. Ara toca resseguir el perfil del telèfon per la part posterior sobre el paper foam i també retallar la peça.

Amb les peces de la nostra funda ara crearem la mateixa, el primer és retallar els orificis de sortida pel carregador i botons del telèfon sobre la tira del perfil. Després enganxarem la mateixa tira en els seus extrems i per acabar aplicarem cola de contacte per enganxar la tapa sobre aquesta tira de perfil.

Fins aquí tindrem la funda feta, i ara toca decorar. Ja sigui amb llaços, amb permanents sobre el paper foam o inclús amb tires del mateix foam enganxades per fer formes damunt.

En el següent vídeo podràs seguir de forma fàcil aquesta manualitat per la funda del mòbil en goma eva:

També pots veure aquest segon vídeo on s’utilitza el mateix mètode i materials però amb petites variacions de la funda més avançades:

 

Esperem que la teva nova funda pel mòbil sigui tot un èxit i el més important, t’ho passis més que bé fabricant-la.

Escriu la Teva Opinió!