Aprendre els números jugant en català

T’agradaria que el teu fill pogués aprendre a comptar de forma senzilla i divertida a través de jocs didàctics per nens? Amb una mica de temps i creativitat, aprendre sense adonar-se’n, és possible.

L’aprenentatge dels números és una de les feines més difícils i alhora més importants en l’etapa infantil. A tots els pares ens omple d’orgull veure que el nostre fill assenyala amb el dit els anys que té o inclús resulta graciós veure com intenten comptar fins a 10 durant el primer curs d’educació primària.

Per això, avui a millorencatala.cat hem decidit compartir amb un article en el que et donem diverses idees perquè els teus fills puguin aprendre els números jugant. Hem seleccionat una sèrie d’activitats perquè els nens s’iniciïn en l’aprenentatge dels números d’una forma divertida.

Jocs per aprendre a comptar

– Comptar peces: una vegada sàpiga com són els números, pots ensenyar-li a comptar a partir de jocs com comptar peces d’un joc de blocs de construcció.

– Cartolines i números: abans d’aprendre a comptar, el nen pot aprendre a reconèixer els números. Dibuixa els números en cartolines i juga amb ell fins que aprengui quin és cada número. Perquè aprengui a escriure’ls el millor és que imiti el número de la cartolina dibuixant-lo amb el dit a la sorra o en una pissarra amb una mida gran. A més, la plastalina és una material que encanta als nens. Per tant, què millor que ajuntar la plastalina i els números per aprendre’ls de forma ràpida a través de cartolines? Pots dibuixar un número amb línia doble i deixar que el nen l’ompli de plastalina perquè reconegui la seva forma.

Encara que les cartolines amb dibuixos seran les millor aliades a la hora d’ensenyar els números als nens, també podem recórrer a altres mètodes com els que et proposem a continuació. Un dels nostres majors consells, és que utilitzis el recurs que utilitzis miris de que hi hagi motivació per part del nen, ja sigui a través de cartolines amb els seus dibuixos preferits, colors preferits, etc.

Endevinalles de números

Endevina, endevinalla… les endevinalles per a nens són una estupenda manera per estimular la seva intel·ligència, la lògica i la creativitat dels més petits. A més, aquest joc infantil dóna la oportunitat de poder passar un temps en família.

Per això, et proposem 4 endevinalles perquè tinguis una idea de com podria ser aprendre a través d’aquesta proposta infantil. Us animeu?

1. Compta’t les mans, compta’t els peus i de seguida sabràs quin número és.

Resposta: 10

2. Quan et poses a comptar, per mi has de començar.

Resposta: 1

3. M’assemblo a un rellotge de sorra.

Resposta: 8

4. Si li sumes el seu germà bessó al 3, ja saps quin número és.

Resposta: 6

Cançons per aprendre els números

Un dels altres recursos per aprendre els números de forma divertida és a través de cançons. A més d’aprendre els números, el nen aprendrà a cantar i amb la melodia i el ball trobarà la diversió que busca per seguir aprenent. Et deixem dues cançons magnífiques per aprendre els números.

1. Canta els nombres: la primera es tracta d’una cançó molt alegre en la que es van cantant els nombres.

2. Cinc pometes té el pomer: és un tipus de cançó més infantil, molt adient per a aprendre els números de forma fàcil i ràpida.

Esperem que aquest article t’hagi sigut de gran ajuda i puguis compartir una bona estona amb el teu fill intentant ensenyar-li com són els números i com comptar amb ells. De ben segur que us ho passareu genial!

Escriu la Teva Opinió!