Aprendre els números jugant en català

¿Què Hi Trobaré Aquí?

Amb només quatre anyets els nens ja estan més que preparats per comptar una limitada quantitat d’objectes i inclús són capaços de fer algunes operacions matemàtiques. Així doncs, esperem que aquest article us serveixi per introduir els nombres als nens en forma de joc.

Quant un nen o nena ja està capacitat per aprendre els nombres?

Amb tres anys molts nens ja reciten els números, i ens pot semblar que ja saben comptar. Però això no és així, els han après perquè son esponges! Però en realitat no saben el veritable significat dels nombres. S’estima que a partir dels quatre anys els nens i nenes ja són capaços d’entendre les principals regles dels nombres, és a dir:

  • Els nombres tenen el seu ordre preestablert que no varia mai.
  • Al comptar no es poden ometre elements, ni recitar el mateix element més d’una vegada.
  • Cada nombre té assignat un únic valor i només un.
  • L’últim nombre comptat és el que representa el recompte de tots els elements comptats.

Així doncs, a l’escola li ensenyaran els nombres de l’un al sis, a escriure i a llegir aquests valors i a associar-los a quantitats. Així com a fer agrupacions simples de suma o assimilar conceptes bàsics de percepció com què vol dir molts i pocs, algun o cap etc…Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

 

Jocs per a nens perquè aprenguin els números

La millor forma d’incentivar l’aprenentatge en els nens és mitjançant els jocs que tant els hi agraden. Així doncs, pots aprofitar per jugar a casa amb ells i a la vegada ensenyar els nombres amb aquests senzills jocs.

Si el petit o petita juga habitualment amb jocs que contenen peces, com els de construcció, per exemple, utilitza aquestes peces com a objectes d’intercanvi. Senyala amb la mà el nombre de peces que ha de tornar, així assimilarà quina quantitat correspon a cada nombre.

 

Anima’t al DIY! Pots retallar en una cartolina formes de monedes, o formes d’allò que més li agradi al nen o nena i jugar al botiguer. És a dir, una peça val una moneda, dues peces valen dues monedes etc…

Dominat el joc anterior, fem un pas més. Escriu cada nombre damunt una forma de cartolina retallada. Amb cada retall de cartolina podrà comprar tantes peces com indica el propi nombre.

Per treballar les percepcions i no només els nombres, pots utilitzar dos temes relacionats i dibuixar, preguntant si: en té prou o no? Per exemple, dibuixa un gos, o un animal que li faci gracia, i el menjar d’aquest animal. En aquest cas uns divertits ossos, i varia el dibuix. És a dir, si tenim tres gossos i dos ossos, n’hi ha prou?

 

Aprofita tot tipus de situacions quotidianes per reforçar el coneixement dels nombres. Si t’ajuda a posar la taula, que tregui del calaix el nombre de tovallons que necessiteu. Si li expliques contes, que conti els arbres o il·lustracions que apareixen en les imatges del conte, o si t’acompanya a fer la compra, demana-li el nombre de productes que necessites. També durant el trajecte amb el cotxe podeu comptar moltes coses!

Esperem que et sigui d’utilitat! Evidentement també disposes de tot tipus de jocs per millorar l’aprenentatge dels nombres, però voliem recomenar formes que no et costin ni un euro! Si els nombres et generen algún dubte, pots visitar el nostre article sobre com s’escriuen els números.

Escriu la Teva Opinió!