Aplicacions per controlar el cicle menstrual i els dies fèrtils

La millor manera de conèixer els dies fèrtils per quedar embarassada és portar un control estricte del cicle menstrual. Hauràs d’aprendre a reconèixer els canvis físics que es produeixen al llarg del cicle i tenir-los controlats. Aquí però et volem recomanar algunes aplicacions mòbils que ajudaran a portar un control de l’ovulació i la fertilitat.

Tenen en comú que necessiten que introduïm les dades del nostre cicle al menys durant tres mesos, quant més llarg sigui el període millor ja que serà més fiables amb més dades. Amb aquesta informació les aplicacions faran el càlcul per determinar els dies fèrtils i els dies de menstruació del pròxim cicle.

Tot seguit us enumero el recull d’aplicacions que t’ajudaran a quedar embarassada. Tecnologia gratuïta que ens fa la vida més fàcil, pel simple fet que el mòbil normalment sempre el duem a sobre.

Aplicacions útils per quedar embarassada

OvuView

Una de les úniques que hem trobat en català. Aplicació per dispositius Android que controla el cicle menstrual i pot predir la regla, ovulació i període de fertilitat. A més ofereix informació sobre tots aquests temes de forma personal. Si a més inclous dades com la temperatura corporal o l’estat de la mucositat cervical per calcular els períodes de fertilitat es pot considerar una de les aplicacions més fiables.

Calendario Menstrual

Una de les més descarregades i utilitzades, les dones podreu marcar tot el relacionat amb el període com símptomes, relacions sexuals, pes, temperatura, ús de la píndola, introducció de notes… Una aplicació interessant dissenyada com un diari personal d’accés privat.

My Days

Seguim amb les aplicacions per iTunes d’Apple. My Days amb un disseny discret que aporta totes les dades de la menstruació en un calendari i també es poden generar gràfiques amb la nostra temperatura i anotar els dies en que tenim relacions, saber quan falta per la següent ovulació…

WomanLog Calendar

Una altra per iTunes, podràs incloure al calendari totes les dades possibles, també els dies en els que es tenen relacions sexuals i planificar d’aquesta manera l’embaràs.

Alerta de Período

Per últim, mencionem aquesta que també té moltes descarregues. Fent clic en el botó a l’inici del període cada mes calcula la mitja dels tres últims cicles menstruals per predir les dates de inici del pròxim. Indica dies de fertilitat, ovulació i períodes actuals i futurs, inclús estat d’ànim i mostra tot tipus d’informació en un calendari menstrual.

Aquestes aplicacions són gratuïtes encara que algunes ofereixen versions de pagament per afegir algunes funcionalitats com envio d’informes periòdics en PDF, personalització d’avisos, eliminar la publicitat etc…

¿Són realment útils les aplicacions per controlar els dies fèrtils?

Les aplicacions de fertilitat t’ajudaran a controlar els dies fèrtils, però evidentment els resultats son teòrics i estan basats en les dades que introdueix cada usuària, per aquest motiu sempre estan subjectes a errors.

Mai es pot fer ús d’aquestes aplicacions com a mètodes anticonceptius, degut a que el marge d’error és gran.

Per les dones amb cicles irregulars solen ser força ineficients ja que per norma general en aquests casos no es compleixen els calendaris de fertilitat. Tot i això, les aplicacions poden ajudar a mantenir un control personal dels cicles, encara que el tinguis irregulars, pots no fiar-te de les dades previstes, però si les pots utilitzar per portar un control de les dades que introdueixes tu.

Esperem que aquesta informació et sigui d’utilitat, ja sigui per controlar el teu cicle menstrual o bé per quedar embarassada! T’aconsellem també la lectura del nostre artícle sobre els dies fèrtils.

Escriu la Teva Opinió!